Nieuwe Nederlandse inbreng voor het Sziget Festival!

Sziget2016

Enkele Nederlandse acts zijn toegevoegd aan het programma van de Europe Stage! Op dit podium staan acts geprogrammeerd uit veel verschillende Europese landen. Aan het programma zijn de Utrechtse rockband John Coffey en de Haarlemse act Rilan & The Bombardiers toegevoegd.

Drummer Carsten Brunsveld van John Coffey liet weten: “Onze zomer zit vol met geweldige festivals, maar dat we Sziget aan deze lijst kunnen toevoegen is een droom die uitkomt! We kunnen niet wachten tot de zomer!”.

Rilan Ramhane maakte bij Giel op 3FM bekend dat hij met zijn band Rilan & The Bombardiers naar het Sziget Festival zal komen en liet weten: “Gruwelijk om op Sziget te staan! Deze kan weer van mijn bucketlist afgestreept worden”.

Met Erik Ankoné en de Leif de Leeuw Band zijn aan het programma voor de Blues Stage ook twee Nederlandse acts toegevoegd. In het programma voor de Light Stage zijn de Amsterdamse meiden van Lola nu terug te vinden.

Ook zullen twee acts van het Rotterdamse theater- en dansgezelschap Maas komende zomer naar het Sziget Festival komen. Nastaran Razawi Khorasani zal haar show ‘Play It Back’ opvoeren bij de Theatre & Dance Tent, net zoals Anne Fé de Boer & Lotte Rischen met hun voorstelling ‘The Silent Twins’.

Eerder werd al bekend dat de Nederlandse dj Hardwell dit jaar de eindshow verzorgt en dat ook Afrojack, Nicky Romero, Dyro, Kovacs, Rico & Sticks en Bombay op het Sziget Festival zullen optreden. De Nederlandse acts vormen samen slechts een paar procent van het programma, want er zullen nog honderden acts uit andere landen te zien zijn!